Baggrund.

Den første "rigtige" rejse ligger tilbage i 1955, hvor jeg sparede sammen til en   såkaldt        konfirmationsrejse med tog fra Københavns Hovedbanegård til Lugano i Schweiz.

Så gik der mange år - rigtig mange, med villa, Volvo og vovse og store velbetalte job, kone, børn og charterrejser. Jeg havde dog sagt til alle, som gad høre på det, at senest i 1990, når børnene var flyvefærdige, var jeg rejseklar. Som sagt så gjort, farvel til det hele.Forinden havde jeg dog vandret i det skotske højland, som træning til senere vandringer i Lapland med kort og kompas. Her har jeg rejst to gange, meget primitivt og råt. Nogle år senere fulgte to tilsvarende rejser til Grønland.

Første store rejsemål var Sydamerika. Min kloge kone foreslog, at vi skulle sejle, for at få sjælen med til dette helt nye liv med rygsæk og støvler. Vi fik hyre som sejlerbumser på en sejlbåd fra Kanarieøerne til Caribien - og fik vitterlig sjælen med på en vidunderlig rejse, kun for sejl og gammeldags instrumenter, i 1990.
Det blev starten på et fast rejseliv, som året efter drev mig tilbage til Latinamerika. Her rejste jeg fra verdens højest beliggende hovedstad til verdens sydligste by. Senere fulgte Sydøstasien med Vietnam og - ikke mindst - Burma som et af højdepunkterne. Det var i 1994 lige blevet åbnet for én måneds rejsevisum - uden lokal ledsager - i dette vidunderlige land.

Kaptajnen fra den første sørejse over Atlanterhavet inviterede mig til en rigtig mandetur, nemlig over Stillehavet denne gang, med start fra Venezuela forbi piratkysten udfor Columbia, gennem Panamakanalen, ud til den gamle skatteø Cocosøen, videre til Marquesasøerne, helt ud til små bitte atoller hvor vi byttede frugt og grønt for fiskegrej - byttehandel, ikke penge var gældende her. Herfra til Gallapagos og Tahiti.

Så kaldte Sydøstasien igen med Laos, Cambodia, Malaysia og Indonesien og herefter blev jeg bidt af Afrika. Her er det sydlige samt det østlige gennemrejst, med trekking af verdens sidste bjerggorillaer, som højdepunktet.

Nu går planerne mod Asien igen. Sidst har jeg rejst i Indonesien, Malaysia, Singapore, Irian Jaya samt Cameroun.
Næste rejse går til total solformørkelse i Australien samt gennemrejse over land af hele Australien og New Zealand.
Siden 1990 har jeg jævnligt rejst og resten af livet fortsætter jeg, så længe jeg kan få støvlerne på fødderne og rygsækken på nakken.